LEGO KOCKE

Z LEGO kockami lahko počnemo marsikaj

Lego kocke niso namenjene samo sestavljanju avtomobilov, hišk, itd.
Otroška akademija ima izdelan program za poučevanje z lego kockami – Lego education, ki je namenjen otrokom med 4. in 14. letom starosti. Gre za poseben koncept poučevanja otrok s pomočjo lego kock, jih naučiti kritičnega razmišljanja in reševanja problemov in jim predstaviti, kako stvari delujejo okoli nas.
Ste vedeli, da lahko triletniku pokažemo, kaj pomeni pospešek? Starejši otroci znajo sestaviti robota in ga s pomočjo računalnika tudi upravljati. Ne verjamete? Vpišite svojega otroka v naš program in presenečeni boste kaj vse se lahko otrok nauči s pomočjo izobraževalnega programa sestave lego kock. 
Otroci na začetku vsake naloge pogledajo kratek filmček, ki ga igrajo junaki lego kock in na koncu jim glavni junak filma zada nalogo, ki jo morajo rešiti v določen časovnem roku. Otroci vedno delajo v paru in se ob tem naučijo tudi timskega dela. Naučijo se, da so vsi učenci enakovredni med sabo, se drug drugemu prilagajajo, se pogovarjajo o izzivih, ki so jim zadani preko naloge in sicer s ciljem, da se naloga na koncu dobro izpelje. Take veščine bodo prišle prav otrokom tudi kasneje v življenju.

LEGO tečaji za otroke vseh starosti

Izberite med spodnjimi tečaji ...

LEGO tečaji za predšolske otroke

LEGO MATEMATIKA
OSNOVNI MEHANIZMI

LEGO tečaji za šoloobvezne otroke

LEGO RETORIKA
OSNOVNI MEHANIZMI
LEGO WEDO 2.0
MINDSTORMS 1, 2, 3
... ali pa izberite tečaj za vašega otroka

LEGO tečaji za predšolske otroke

Lego Matematika

Tečaj je primeren za predšolske otroke 4 do 6 let

Program MoreToMath najmlajše skozi igro napeljuje k raziskovanju števil, oblik, barv in k reševanju problemov. Otroci se bodo z nenehnim sestavljanjem in razstavljanjem njihovih različnih kreacij naučili eksperimentirati, abstraktna matematika pa bo postala bolj razumljiva. 
V celoletnem tečaju bomo otroke naučili: osnovne matematične operacije (seštevanje in odštevanje), opazovanja in opisovanja, sortiranja, kategoriziranja in kreativnosti.

Program vsebuje pisane lego kocke, ki so otrokom na enostaven in praktičen način v pomoč pri razumevanju osnovnih matematičnih operacij. Vsak gradnik, od izbire barve do oblike in velikosti služi svojemu namenu. Učencem omogoča ustvarjanje rešitev matematičnih problemov z uporabo poenostavljenih modelov, katerih namen je navdihniti učenje.

Cena: že od 36,00 evrov/mesec

Tečaj poteka 1x tedensko po 60 minut oz. 40 pedagoških ur letno.
*Cena tečaja je 360,00 evrov z možnostjo plačila na 3 mesečne zaporedne obroke.

Urnik: 
PON: 17:00 -18:00
TOR: 16:30-17:30


Osnovni mehanizmi

Tečaj je primeren za otroke 4+ let

Program Duplo Simple Machines je uporabno miselno orodje, ki je sestavljeno iz Lego Duplo elementov. Tečaj predšolske otroke spoznava z mehanskimi osnovami in jim ponuja odlično priložnost za razvijanje oziroma razumevanje naravoslovnih ter mehanskih konceptov. Otroci pridobijo vpogled v znanost in inženirstvo.
V celoletnem tečaju bomo otroke naučili, kako delujejo: prestave, zobniki, vzvodi, škripci, kolesa, osna razmerja ter druge mehanske naprave.

Skozi tečaj bomo raziskovali tudi kako deluje energija, sila, plovnost in ravnotežje, osna razmerja ter se na podlagi praktičnih primerov pogovarjali in kritično razmišljali. S pridobljenim znanjem otroci razumejo, kako so zgrajene mehanske naprave in svet okoli njih. Osnovno znanje o zobnikih in škripcih je nujno potrebno, preden se lotimo višje starostne stopnje, in sicer Lego Simple Machines.

Cena: že od 36,00 evrov/mesec

Tečaj poteka 1x tedensko po 60 minut oz. 40 pedagoških ur letno.

Urnik:
PON: 17:00 -18:00
TOR: 16:30 -17:30

LEGO tečaji za šoloobvezne otroke

Lego retorika

Tečaj je primeren za otroke 7+ let

Ta tečaj je nekaj posebnega. Spodbuja ustvarjalnost, domišljijsko pripovedovanje zgodb in razvoj jezika otroka. Zato smo ga poimenovali kar retorika. Vsebuje namreč vse prvine, ki so pridejo prav ko je otrok vprašan v šoli pred celim razredom, se udeleži kakšnega tekmovanja ali predstave ped večglavo množico ljudi. Tečaj bo otroke tako navdušil, da bodo želeli brati, pisati in razvijati svoje lastne zgodbe tudi doma. Lego kocke so odlična vizualna podpora, ki učencem omogoča, da si podrobnosti in naravni potek njihove zgodbe hitreje zapomnijo. 

V celoletnem tečaju bomo otroke s pomočjo programa naučili: sestavljanja zgodb z uporabo lego kock in mini figuric, zgodbe bomo pretvorili v knjigo, strip ali celo v časopisni članek, sodelovanja in prilagajanja skupini, razvijanja sposobnosti govorjenja, razvijanja sposobnosti poslušanja.

Otroci v tem programu med seboj začnejo deliti ideje, koncepte ter zgodbe in s tem širijo svoj besedni zaklad. S setom StoryStarter lahko prav vsak pove svojo zgodbo!

Cena: že od 45,00 evrov/mesec

Tečaj poteka 1x tedensko po 90 minut oz. 60 pedagoških ur letno.

Osnovni mehanizmi

Tečaj je primerne za otroke med 7-10 letom starosti

Set Simple Machines je praktičen učni pripomoček, s katerim bodo otroci spoznavali zakone fizike, matematike in naravoslovja, pri tem pa bodo postali kreativni umetniki z neskončno mero domišljije.
V celoletnem tečaju bomo otroke naučili, kako delujejo zobniki, vzvodi, škripci, osna razmerja ter druge mehanske naprave.

Skozi raziskovanje in uporabne dejavnosti ta tečaj otrokom ponuja odlično priložnost za razvijanje oziroma razumevanje naravoslovnih in mehanskih (strojnih) konceptov. S pridobljenim znanjem otroci razumejo, kako so zgrajene mehanske naprave in svet okoli njih, poleg tega pa se spoznajo s silo, gibanjem in drugimi načeli fizikalnih znanosti. Znanje o zobnikih in škripcih je nujno potrebno, preden se lotimo višje starostne stopnje, in sicer programa Lego WeDo 2.0.

Cena: že od 45,00 evrov/mesec

Tečaj poteka 1x tedensko po 90 minut oz. 60 pedagoških ur letno.

Urnik:
PON: 16:30-18:00
TOR: 18:30-20:00
ČET: 17:00-18:30

LEGO WeDo 2.0

Tečaj je primeren za otroke nad 9 let

Program WeDo 2.0 otrokom ponuja razburljive znanstvene projekte. Na tečaju uporabljamo tablice, vedno delamo v paru in pare otrok tekom šolskega leta menjamo. 
V celoletnem tečaju bomo otroke naučili o:
projektih, ki se navezujejo na tehniko, tehnologijo in programiranje (smetarski avto, reciklaža, itd.),
• kako znanost oživi (čebelica, žaba, itd.),
• o naravoslovju skozi realne in relevantne primere,
• o osnovnim znanju modeliranja (primer potresa, itd.).

Učitelj otrokom daje tedenske izzive. Tako učenci med seboj sodelujejo, govorijo o idejah in alternativnih rešitvah. Pri tem skušajo biti kar se da kreativni. Program WeDo 2.0 so simpatični znanstveni projekti, ki jih bo želel raziskovati vsak učenec! Znanje o modeliranju in programiranju je osnova, preden se lotimo višje starostne stopnje, in sicer programa Lego Mindstorms EV3.

Cena: že od 45,00 evrov/mesec

Tečaj poteka 1x tedensko po 90 minut oz. 60 pedagoških ur letno.

Urnik:
PON: 18:10-19:40
TOR: 17:30-19:00
SRE: 18:00-19:30

Mindstorms 1, 2, 3

Tečaj je primeren za otroke med 9-99 let ;-)

Set Lego Mindstorms omogoča zabavno in kreativno zasnovo v kombinaciji z najnovejšo tehnologijo. Sistem omogoča, da otroci vzpostavijo svoje lastne robote, ki hodijo, razmišljajo, govorijo in delajo vse, kar si učenci zamislijo. 
V celoletnem tečaju bomo otroke naučili, kako delujejo z realističnim reševanjem problemov: z znanostjo, s programiranjem, s tehnologijo, z računalništvom, z naravoslovjem in matematiko.

Učenci delajo v paru in vsak par dobi svoj prenosni računalnik in se lotijo različnih izzivov, ki jih tedensko določi učitelj. Učenci bodo sestavljali raznolike robote in jih z daljinskim upravljalnikom tudi nadzorovali. Vse to pa ne bo šlo brez dobrega predznanja osnov programiranja, s spoznavanjem zank in kodiranja stavkov. 
Z vsestranskim programom Mindstorms bodo vedno odkrili kaj novega, še bolj zanimivega in poučnega. 

Cena: že od 45,00 evrov/mesec

Tečaj poteka 1x tedensko po 90 minut oz. 60 pedagoških ur letno.

Urnik:
PON: 17:15-18:45 (Mindstorms 2 nadaljevalna)
TOR: 18:00-19:30 (Mindstorms 1 začetna)
SRE: 18:30-20:00 (Mindstorms 3 nadaljevalna)

Kaj pa pravite starši?

Prijavnica za jesenski vpis:

Kontaktirajte nas


Share by: