LEGO AKADEMIJA

LEGO delavnice

"Legice" za vedno!

Med šolskimi počitnicami bomo imeli organizirane počitnice s poudarkom na lego kockah. Starši imajo poleti v večini dva tedna dopusta, otroci pa imajo počitnice cela dva meseca. Starši se takrat pogosto sprašujejo, kako naj poskrbijo za kakovostno preživljanje prostega časa svojega otroka

Zjutraj pred odhodom v službo boste pripeljali svojega otroka k nam in prišli ponj ob koncu službe. Medtem ste lahko brez skrbi, vaš otrok bo v dobrih rokah pod vodstvom našega strokovnega osebja.

Tečaj je primeren tudi za otroke, ki so že bili pri nas, saj se tematika vsako leto spreminja.

O LEGO AKADEMIJI

Poletna LEGO akademija

Lego akademija je namenjena vsem navdušencem nad lego kockami in tudi tistim, ki radi razmišljate s svojo glavo ter sami pridete do rešitev zastavljenih izzivov, pri čemer ni pomembno, ali pri tem uporabljate lego kocke ali ne. Poletna Lego akademija v Otroški akademiji je izobraževalni program, ki je uvod v celoletni izobraževalni program Lego, vendar se naloge in izzivi ne ponavljajo, zato je primeren tako za začetnike kot tiste, ki že imate izkušnje iz programiranja, prav tako pa tudi za tiste otroke, ki naše programe že obiskujete.
Naučili se boste povsem nekaj novega! Kaj vse lahko počnemo z lego kockami? Odgovorov je na tisoče. Z njimi se učite socialnih veščin, lastnega razmišljanja, učenja črk in osnovnih matematičnih operacij (seštevanje, odštevanje itd.), fizike, reševanja problemov, programiranja in še in še. Ste dovolj drzni, da poskusite?

Prenesite si brošuro TUKAJ.

Starost je napisana zgolj okvirno, saj vemo, da se otroci po znanju razlikujejo.

POLETNI LEGO TEČAJI

LEGO SIMPLE MACHINES
(7-9 let)
LEGO WEDO 2.0
(10-12 let)
MINDSTORMS EV3
(12 in več let)

Mlajša skupina Lego Simple Machines (7–9 let)

Spoznali boste osnove o zobnikih, oseh in energiji, nato pa bomo sestavili formulo, žerjav in celo robo-psička. Starši in otroci bodo na koncu navdušeni.

Starejša skupina Lego WeDo (10–12 let)

Z uporabo seta WeDo se bomo učili lažjo obliko programiranja s slikovnim programom. WeDo je osnova, da sploh lahko pričnemo z uporabo programa Mindstorms, ki pa je veliko bolj zahteven kar se tiče programiranja. Poudarek setov je na znanosti, biologiji, naravnih procesih, itd. Res mega fino!

Skupina Mindstorms EV3 (za 12 let in več oz. mlajši s predznanjem Lego WeDo)

Ta skupina je namenjena otrokom, ki so že bili pri nas na celoletnih tečajih ali na poletnih počitnicah v programu Lego WeDo oz. Mindstorms. V času poletja jih čakajo zanimive naloge in izzivi. Več pa ne bomo izdali in naj raje ostane skrivnost. Če se še spomnite, ste bili starši prijetno presenečeni kaj vse so sposobni narediti oz. sprogramirati vaši otroci v tednu dni, ko so pri nas. Velja tudi za otroke, ki že več let obiskujejo program Mindstorms.

V 4 terminih Mindstorms bomo letos spoznali sledeče:

• Avtomobilska tehnologija - z leti je sodobna tehnologija našla pot v avtomobilsko industrijo, s čimer nam je omogočeno udobnejše in varnejše potovanje. Na delavnici bomo spoznali razliko med Yugom in novim Audijem ter implementirali tehnološke izboljšave z Lego Mindstorms. Spoznali bomo funkcijo tempomata, parking senzorja, avtomatski menjalnik in drugo.
• Teden robotskih izzivov - spopadli se bomo z različnimi izzivi kot so: odpiranje vrat, metanje žogice v zrak, itd.
• Inženirski izziv - inženirji se spopadajo z izzivi, kako narediti robota, ki bi opravljal določeno nalogo in nam s tem olajšal delo. Skozi teden se bomo prelevili v inženirje, spoznali proces "od izziva do rešitve" in načrtovali svoje robote.
• Vesolje – je zanimiv izziv, o katerem se bomo pogovarjali kakšno je površje Lune, kako mora biti opremljen rover, ki tam vozi in kakšne nevarnosti oz. vremenske razmere prežijo nanj.

Kako potekajo Lego tečaji?


• 20 učnih ur dela oz. programiranja z lego kockami (4 šolske ure dnevno), ob koncu tedna poteka predstavitev za starše, da otroci pokažejo kaj so se naučili
• Varstvo poteka od ponedeljka do petka od 7.30 ure do 16.30.
• Prehrana je vključena v ceno (zajtrk, kosilo, malica, sadje) in tudi ves ustvarjalni material.
• Po kosilu sledijo vsakodnevne popoldanske aktivnosti v bazenu, plezalnem centru, igrišču, itd.

Cena: 169,00 evrov za ves teden skupaj s prehrano, uporabo lego setov (pri starejših skupinah uporaba računalnikov oz. tablic), obiskom bazena, plezalnega centra, itd.

Potrebujete več informacij o poletni šoli?
Prenesite si brošuro TUKAJ.

Razpisani termini

Termin A (26. 6-30. 6.)
Termin B (3. 7.-7. 7.)
Termin C (10. 7.-14. 7.)
Termin D (17. 7.-21. 7.)
Termin E (24. 7.-28. 7.)
Termin F (31. 7.-4. 8.)
Termin G (21. 8.-25. 8.)
Termin H (28. 8.-31. 8.) *

* termin je 4 dnevni
** skupina Mindstorms je razpisana v 4 terminih

Prijavnica na poletne počitnice

Kontaktirajte nas

Termin A (26. 6.-30. 6.)
Termin B (3. 7.-7. 7.)
Termin C (10. 7-14. 7.)
Termin D (17. 7-21. 7.)
Termin E (24. 7.-28. 7.)
Termin F (31. 7.-4. 8.)
Termin G (21. 8-25. 8.)
Termin H (28. 8.-31. 8.) *
S klikom na gumb "Pošlji" se strinjate s Splošnimi pogoji.
Share by: